2 Ağustos 2010

MediaCat'in Ağustos sayısı çıktı!


MediaCat'in Ağustos sayısı çıktı. Ağustos kapağında "Konkurun adabımuaşereti" başlıklı bir dosyaya yer veren MediaCat sayfaları bu ay da dopdolu...

Konkurun adabımuaşereti

2010 konkurlar açısından hareketli bir yıl. Dev bütçeli reklamverenler peşpeşe konkur açıyor. Bu hareketlilik ezelden beridir yaşanan konkur problemlerini de yeniden gündeme getiriyor. Sektörde bir konkur etiğinin oluşturulması yolundaki çalışmalara ilham vermek ve konkurun adabımuaşereti hakkında bir temel oluşturmak üzere sözü konunun taraflarına bırakıyoruz.

İlk 6 ayın en büyük ajansları ve reklamverenleri

Nielsen’in televizyon, gazete, dergi ve radyo mecralarında 2010 yılının ilk 6 ayında gerçekleştirilen tüm reklam yatırımlarını dikkate alarak hazırladığı en büyük reklam ajansları ve en büyük reklamverenler listeleri yalnızca MediaCat’te!

Pınar konkurundan hemen sonra TBWA’ydeydik!

Geçtiğimiz ay reklam sektörünü en çok heyecanlandıran olay, Pınar’ın açtığı yaratıcı reklam konkuruydu. Konkura sadece süt markarı için davet edilen TBWA İstanbul, markanın tüm iletişim çalışmaları yürütmekle görevlendirildi. Konkurdan hemen sonra TBWA İstanbul CEO’su Cem Topçuoğlu’nun ofisindeydik.

Petrole batan marka: BP

Petrol devi BP, Meksika Körfezindeki bir türlü durdurulamayan petrol sızıntısı nedeniyle tarihinin en zor günlerini yaşıyor. İtibar yönetimi uzmanı Salim Kadıbeşegil, petrole batan markanın nerelerde hata yaptığını ve bundan sonra neler yapabileceğini analiz ediyor.

Celebrity Güven Endeksi

Türkiye’nin en güvenilir ünlülerini ortaya koyan MediaCat Celebrity Güven Endeksi’nin ilk üçünde büyük bir değişiklik yok. Listenin bu ayki sürprizi ise hızlı bir çıkış yapan Orhan Gencebay...

Türkiye’nin yarım asırlık markaları

Türkiye’nin markalar tarihine yaptığımız yolculuğumuzun son aşamasında kuruluşundan bu yana en az yarım asır geçmiş markalara yakından bakıyoruz.

5 ek birden

1. Prodüksiyon Özel Eki
2. Out of Home
3. MediaCat Youth
4. Portföy 2010: Reklam Ajanslarının Müşteri Portföyleri
5. Medya Veri Kiti

Hiç yorum yok: